Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

«Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης .

Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «απαράδεκτες συνωμοσιολογίες» και «άθλιες φήμες» αναφερόμενος στα περί συναλλαγής της κυβέρνησης με αιχμή το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος.

Όπως είπε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί & οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ενώ όσοι τις διασπείρουν έχουν αποδεχτεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει λύση για το χρέος. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα, είπε ο κ Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΦΥΡΟΜ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου να ολοκληρώσει την τετραετία.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα έχει πολιτικό κόστος από τη συμφωνία, που όπως είπε ενώνει το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών σε μια κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.  

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα.

Ο κ. Τζανακόπουλος - με αιχμή και τους πρόσφατους προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών για το σκοπιανό - κατηγόρησε τον κ Μητσοτάκη οτι με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές.

Οπως ειπε μαλιστα, η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατεντολήν και με την πλήρη κάλυψή του. Ειπε μαλιστα πως ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολιτευσης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ