Χρηστίδης: Το να έχουμε μία διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται

«Δεν γινόμαστε ΠΑΣΟΚ Plus. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής, με συνδιαμόρφωση όλων των χώρων που συμμετέχουν και φυσικά με τους πολίτες, με τους οποίους μιλάμε και τους ακούμε και τους αφουγκραζόμαστε». Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό από την αρχή πως υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες και πολλά πολιτικά ρεύματα που εκφράζουν απόψεις. «Το να έχουμε μία διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι όσοι είμαστε μέχρι σήμερα μαζί και πολλοί ακόμα» σημείωσε.

Ο κ. Χρηστίδης ήταν κατηγορηματικός ότι θα συνεχίσει να υφίσταται Κίνημα Αλλαγής, γιατί αυτή είναι η εντολή που έδωσαν 212.000 συμπολίτες, πριν από λίγους μήνες. «Όλα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής γυρνούν ανά την Ελλάδα και πραγματοποιούν εκδηλώσεις που γεμίζουν τις αίθουσες, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι πρέπει να απαλλαγούμε από μία κυβέρνηση που είναι καταστροφική» τόνισε, ενώ υπερασπίστηκε την ίδια στιγμή τη επικεφαλής, Φώφη Γεννηματά, για την ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον κόσμο της παράταξης. «Αυτή είναι η ευθύνη που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής. Απέναντι και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και απέναντι και στο Πολιτικό Συμβούλιο, όργανο το οποίο η ίδια δημιούργησε, αμέσως μετά την εκλογή της και έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς η αρχηγός του τοποθετείται» επισήμανε.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Αυτά που μας ενώνουν είναι παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν. Μπήκαμε σε μία διαδικασία που ήταν εντυπωσιακή κι αυτήν την εντολή δεν μπορεί κανείς να την αφήσει στην άκρη. Δεν πιστεύουμε ότι θα κάνει κανείς τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα να τραυματίσει την παράταξη, η οποία γίνεται μέρα παρά μέρα πρωταγωνιστής. Αυτό είναι που θέλει και η βάση, μας θέλουν όλους στην πρώτη γραμμή ενωμένους, με καθαρή άποψη, για να λύσουμε προβλήματα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, περιέγραψε την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής για τις μετεκλογικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας:«Θα καταθέσουμε την πρότασή μας και θέλουμε ισχυρή και καθαρή εντολή για να κάνουμε τις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις. Με όποιο κι αν είναι πρώτο κόμμα θα συζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα και θέλουμε καθαρές απαντήσεις. Δεν θέλουμε ένα νέο άθροισμα "κουκιών" γιατί αποδείχθηκε αναποτελεσματικό να δημιουργείται μία ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση που πετάει βότσαλα στο νερό και χαλάει την κοινωνική ισορροπία. Θέλουμε όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι πρέπει να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Εμείς την εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές και να αποτελέσουμε την υπεύθυνη δύναμη, που μετά τις επόμενες εκλογές θα πρωταγωνιστήσει για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση».
Πηγή: skai.gr