Κοτζιάς για συμφωνία Πρεσπών: Προηγούνται πλέον αυτοί που είναι μαζί μας

Τον ισχυρισμό ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης τάσσεται πλέον υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. 

«Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια (…) Έχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ήταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας… Το ποσοστό είναι 47% με 44%» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  
«Υπάρχει ένας κόσμος που εκφράζει την αγωνία του, δεν θέλει να συμφωνήσει, για εμένα είναι κατανοητό, αλλά υπάρχει και ένας κόσμος ακροδεξιός που είχε συγκεντρωθεί και στις Πρέσπες και στο ελληνικό Κοινοβούλιο και μάλιστα ήθελε να μπει και μέσα να το κάνει σμπαράλια. Μόνο Φρανκιστές έχουν μπει στο κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Κοτζιάς.

Για τον πρόεδρο και τη βουλευτή της ΝΔ σχολίασε αιχμηρά ότι «τα δυο παιδιά του Μητσοτάκη τον έχουν απαρνηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι ο πατέρα του δεν είναι άξιος πολιτικός, ανακάλυψε ότι ήταν ο Σαμαράς και σήμερα τον τον καθοδηγεί ο Σαμαράς». Βολές εξαπέλυσε και κατά της Φώφης Γεννήματα, λέγοντας ότι «αυτά που κάνει είναι αντιδημοκρατικά, καθώς τα αλλά πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου οι ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της συμφωνίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε προσωπική του επιτυχία ότι διευκρινίζεται στη συμφωνία πως η μακεδονική γλώσσα ανήκει στην σλαβική διάλεκτο, προσθέτοντας ότι σε μια συμφωνία κάτι πρέπει να πάρει και ο άλλος αλλιώς, είπε, εφαρμόζεις το Δίκαιο του Πολέμου.

«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα» δήλωσε δε, στον απόηχο των εκτιμήσεων ευρωπαίου αξιωματούχου ότι η συμφωνία με τα Σκόπια θα βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους. Είπε ψέματα ο Δημήτρης Καμμένος, και διαψεύστηκε» πρόσθεσε ο κύριος Κοτζιάς για τις αναφορές του διαγραφέντος στους ΑΝΕΛ βουλευτή στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ονοματολογικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση λύνει προβλήματα επ’ ωφελεία του έθνους και του λαού και αυτό έχει σημασία. Έλυσε το πρόβλημα που αφορά την εξομάλυνση με τη μικρή βόρεια χώρα, την ΠΓΔΜ. Τα προβλήματα μπορούν να έρθουν από την ισχυρή Τουρκία, όχι από την ανίσχυρη ΠΓΔΜ. Αλλάξαμε την ονομασία χωρίς πόλεμο».

Δήλωσε ακόμα ότι η στάση του Πάνου Καμμένου είναι θέση ευθύνης, καθώς λέει «θα καταψηφίσω τη συμφωνία», και όχι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. «Ασκείται πίεση με τρόπο αδίστακτο από τη ΝΔ, και δυστυχώς και από την κ. Γεννηματά για να υπάρξει κοινοβουλευτική κρίση» είπε.
Πηγή: skai.gr