Τζανακόπουλος: Η συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας στα Βαλκάνια

H συμφωνία ανοίγει νέο κεφάλαιο συνεργασίας και συνανάπτυξης για τα Βαλκάνια, που έχουν ταλαιπωρηθεί από εθνικιστικές εξάρσεις δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό «Contra channel».

Αναφερόμενος στην ιστορική διαπραγμάτευση, όπως την χαρακτήρισε, είπε ότι η ελληνική πλευρά έδωσε χρόνο στη γείτονα για ζύμωση και επικοινωνία του θέματος, γιατί, όπως σημείωσε, η κατάσταση δεν ήταν ρόδινη.

Στο ερώτημα αν θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, απάντησε ότι ο εξαναγκασμός για περισσότερες παραχωρήσεις δεν θα ήταν σώφρων, καθώς θα οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας.

Εκτίμησε επίσης, ότι η ελληνική κοινωνία έχει συνείδηση ότι μόνο με συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Κ. Μητσοτάκη για πολιτική ανευθυνότητα και πολιτική μικρότητα και έκρινε ότι η ΝΔ προσπάθησε να οδηγήσει τα πράγματα στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.

Σχετικά με την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ, είπε ότι είναι υπό αίρεση και εφόσον πληρωθούν οι όροι της συμφωνίας, τότε η Ελλάδα θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης.

Σε συνάρτηση με την οικονομία, σημείωσε ότι η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι πειστική για τις αγορές και γι' αυτό η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.



Πηγή: skai.gr