Κλείσιμο

Οι φωτογραφίες της συμφωνίας μεσά από το φακό του φωτογράφου του Ζάεφ

Τις φωτογραφίες της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων ανάρτησε ο Ζόραν Ζάεφ στον λογαριασμό του στο Twitter. Mέσα από το φακό του φωτογράφου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ διακρίνεται η ικανοποίηση των δύο πλευρών, αλλά και του ειδικού απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την υπογραφή της συμφωνίας. 



“Η ευρωπαϊκή αντίληψη είναι μια πολιτισμένη αξία που είναι δημοκρατική και αντιτίθεται στους χειρισμούς του λαϊκισμού και του φόβου. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη συμφωνία. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ενωθήκαμε γύρω από τη λύση σε μια διαμάχη που μας διαίρεσε και επιλέξαμε μια λύση που μας ενώνει” αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Ζάεφ με αφορμή τις φωτογραφίες. 




Νωρίτερα, η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς.





Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι μετέβησαν στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.





Πηγή: skai.gr