Καταγγελία Βούτση: Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από Χρυσαυγίτες

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από τάγματα εφόδου με τη συμμετοχή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της θυελλώδους συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «πολιορκία» του Κοινοβουλίου από ακροδεξιά στοιχεία επί τρεις ολόκληρες ώρες και επιθέσεις που εξαπολύονταν σε όλες τις εισόδους του κτιρίου με «πολεμοφόδια», μάρμαρα, πέτρες, σίδερα και ρόπαλα.

Κατά τον ίδιο, το ανήκουστο αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Κώστα Μπαρμπαρούση την Παρασκευή ήταν απλώς το «πρόκριμα», με στόχο όπως είχε επισημάνει και την Παρασκευή την πρόκληση βίαιων επεισοδίων στο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί στο Σύνταγμα για την ονομασία της πΓΔΜ, ενώ κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούσαν ότι τα επεισόδια θα ήταν μεγαλύτερης κλίμακας εάν δεν είχαν προηγηθεί οι ποινικές εξελίξεις στην υπόθεση Μπαρμπαρούση.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι οι πληροφορίες για το σχέδιο αυτό ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιδίωκε να ολοκληρωθεί η συζήτηση εντός της Ολομέλειας πιο νωρίς, καθώς το προεδρείο και η φρουρά της Βουλής είχαν ήδη πληροφορίες για ένα συντονισμένο σχέδιο εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές εξέφραζαν ανησυχίες για συνέχιση τέτοιου είδους εντάσεων και επεισοδίων τόσο στη χώρα μας όσο και στη FYROM, ενώ διατύπωναν και τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης που αν και είχαν ενημερωθεί για το εκρηκτικό κλίμα εκτός του Κοινοβουλίου στη Διάσκεψη των Προέδρων επέμεναν σε χρονική επέκταση της συνεδρίασης του Σαββάτου.

Το οργανωμένο σχέδιο πολιορκίας της Βουλής αντιμετωπίστηκε από ένα αντίστοιχα καλά οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο απόκρουσης των επιθέσεων που συμπεριλάμβανε πλήθος εναλλακτικών και στενή συνεργασία της Φρουράς και των ομάδων της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες δεκάδες είναι οι βουλευτές που δέχονται καθημερινά αλλεπάλληλα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα από τη στιγμή που τα τηλέφωνά τους δημοσιεύτηκαν σε έντυπο του ακροδεξιού χώρου.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr