Μαξίμου: Εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα η αποχώρηση Δ. Καμμένου

Την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης προκάλεσε η υπερψήφιση της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Καμμένο, που προκάλεσε την άμεση διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, το κόμμα των ΑΝΕΛ θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία προκειμένου να μην παραμείνει ο κ. Καμμένος στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. 

«Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής» ανέφερε ενδεικτικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε ότι «η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

«Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή ... κουτσός ο παίχτης...» σχολίασε ειρωνικά από πλευράς του ο Πάνος Καμμένος για τον Δημήτρη Καμμένο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα βρει «πολιτική στέγη» στη ΝΔ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο από πλευράς της για «αναμενόμενη στάση του Δ. Καμμένου». «Μάλλον άργησε κιόλας. Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό» σημείωσε με νόημα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ