Θεοδωράκης: H βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βουλή, διευκρινίζοντας πάντως ότι έχει και τρωτά σημεία, όπως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει στο «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

«Είμαστε αντίπαλοι, με τον κ. Τσίπρα, αλλά η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ... Δεν πρέπει να σπαταλάμε δυνάμεις στο Βορρά, αλλά να επικεντρωνόμαστε στη Θράκη, στο Αιγαίο στην Τουρκία» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Αν αποτύχει η συμφωνία θα γκρεμιστεί ο Ζάεφ, και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές» προειδοποίησε ο κ. Θεοδωράκης.

Διευκρίνισε όμως ότι κατά της συμφωνίας τάχθηκαν ακραίοι όπως ο Όρμπαν και το VMRO ενώ υπέρ της τάχθηκαν ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΕΛΚ. Ζήτησε πρόσβαση στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό τα τελευταία 25 χρόνια. «Δεν πρέπει να συρόμαστε από τα συνθήματα της πλατείας όπως έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» τόνισε. «Μόνο εγώ τα θυμάμαι όλα αυτά; Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχτήκε τις θεωρίες των ψεκασμένων και η ΝΔ των εθνικιστών… Όσα προσδοκούσε η Αριστερά από τα μνημόνια, προσδοκά η ΝΔ από τα εθνικά θέματα» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr