Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για τον Μπαρμπαρούση

Με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και το VMRO επιχείρησε να ταυτίσει τη NΔ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά.

«O Σαμαράς έχει ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ όχι εμείς όπως μας κατηγόρησε. Ο κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε τα ΝΔ από δεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε εθνολαϊκιστικό μόρφωμα. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός (Σαμαράς) μιλάει για ‘’ξεπουλήματα’’ και οι βουλευτές μιλάνε για ‘’εθνικές προδοσίες’’ και ‘’μειοδοσίες’’ τι να περιμένει κανείς από τον Μπαρμπαρούση;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχει στρώσει το χαλί στον εθνικισμό η ΝΔ, τρέφετε το τέρας του εθνικισμού εσείς και οι συνάδελφοί σας. Όταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία, η ΧΑ μιλάει για ανάγκη πραξικοπήματος. Ο Μητσοτάκης φέρει ακεραία την ευθύνη για όσα συνέβησαν χθες» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Έκανε ακόμη λόγο για ομηρία Μητσοτάκη από την ομάδα Σαμαρά. «Ακριβώς ίδια η ρητορική της ΝΔ και του Μητσοτάκη με το VMRO των Σκοπίων. Το VMRO αποκαλεί μειοδότη τον Ζάεφ, η ΝΔ τον Τσίπρα ποιος είναι μειοδότης; Κανείς δεν είναι… Απλώς βρέθηκαν δυο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να επιλύσουν μια διένεξη που στερούσε διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «είχε ύφος απολογίας η ομιλία του κ. Σαμαρά, μια άκομψη συγγνώμη που το ’93 που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του κ Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη (… )‘’Ο κ. Σαμαράς τα έκαμεν μούσκεμα’’ αυτή ήταν η ιστορική αποτίμηση για τον Σαμαρά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» σχολίασε σκωπτικά.

Απάντηση Χατζηδάκη

«Η ΝΔ καταδίκασε τον Μπαρμπαρούση… Η προσήλωση στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι που έχει αποδείξει η ΝΔ, είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες… Θα μπορούσα να θυμίσω την κάτω και την πάνω πλατεία και τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ για να πάμε σε πρόωρες εκλογές με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» απάντησε στον κ. Τζανακόπουλο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: skai.gr