Βενιζέλος: Αμετάκλητα λάθη για τη χώρα αν δε γίνουν διορθώσεις στη συμφωνία

Καμπανάκι για αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας στο Σκοπιανό εδώ και τώρα, πριν την υπογραφή της την Κυριακή στις Πρέσπες και άρα πριν η χώρα δεσμευτεί με τετελεσμένα που δεν θα ανατρέπονται μελλοντικά, χτύπησε εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τονίζοντας πως δεν μπορεί να προκαταλάβει την ψήφο του στην κύρωσή της από την ελληνική Βουλή όταν και αν έρθει, καθώς τότε θα έχουν παραχθεί αποτελέσματα, θα έχει διαμορφωθεί διαφορετικό περιβάλλον και θα πρέπει να σταθμίσει πλήθος παραγόντων με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Δεν λέω όχι στην κύρωση της συμφωνίας εάν και όταν έρθει στη Βουλή. Αυτό που λέω είναι ότι μέχρι την υπογραφή της την Κυριακή θα πρέπει να διορθωθούν κομμάτια της. Εάν αυτό δεν γίνει τότε είναι αμετάκλητα τα λάθη που υπάρχουν και αδύνατο να διορθωθούν. Εγώ δεν είμαι τυχοδιώκτης ούτε μπορώ να πω από τώρα όχι στην κύρωση της συμφωνίας όταν θα έρθει στη Βουλή και αφού θα έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα και έχουν διαμορφωθεί πολλές καταστάσεις. Άλλωστε τότε μπορεί να υπάρχει άλλη πλειοψηφία κι άλλη κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, «καρφώνοντας» τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του.

Αν και έχει χαρακτηρίσει το κείμενο της συμφωνίας ως έχει αυτή τη στιγμή ως προδήλως προβληματικό, υπογράμμισε ότι μετά την υπογραφή της και ανεξαρτήτως των οξύτατων διαφωνιών θα πρέπει να σταθμίσει την ψήφο του βάσει των δεδομένων εκείνης της στιγμής και πάνω απ' όλα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Θα πρέπει να σταθμίσουμε τότε το γενικό εθνικό συμφέρον. Τι ζημιά μπορεί να πάθει η Ελλάδα αν όλοι μιλούν θετικά για τη συμφωνία και εμείς πάμε να ανατρέψουμε μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να δούμε τότε το διεθνές περιβάλλον και την ζημιά που μπορεί να υποστεί η χώρα εάν βρεθεί μόνη της», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά