Κλείσιμο

Αμυράς: Εξωφρενικές αμοιβές στο Υπερταμείο την ώρα της υποθήκης 25 δισ.

Καταγγελίες για δυσθεώρητες αμοιβές «golden boys», που λαμβάνουν σύμβουλοι του Υπερταμείου και οι οποίοι δεν κάνουν και τη δουλειά τους, έκανε από τη Βουλή, ο Γιώργος Αμυράς, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι την ώρα που οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται με τις εν λόγω χρυσές αμοιβές μπαίνει ενέχυρο δημόσια περιουσία 25 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Ζακ λε Παπ, έλαβε 34.000 ευρώ για 17 συνεδριάσεις.

«Δηλαδή 2.000 συνεδρίαση σαν την παλιά διαφήμιση “πουφ και τάληρο”», σημείωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά, 16.000 ευρώ για 16 συνεδριάσεις, ποσό που μεταφράζεται σε 1.000 ευρώ ανά συνεδρίαση έλαβε ο Νταβιντ Βεγκάρα Φιγκέρας, καθώς και άλλα δύο στελέχη του Υπερταμείου και αντιστοίχως 17.000 ευρώ για 17 συνεδριάσεις έτερο στέλεχος.

Όπως κατήγγειλε, ο βουλευτής του Ποταμιού, οι εν λόγω «χρυσοπληρωμένοι» σύμβουλοι δεν ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά τους, αφού ενώ οφείλουν να εποπτεύουν και να αξιολογούν τη διοίκηση και το σύνολο των εργαζομένων του Υπερταμείου, δεν έχουν καν υποβάλει ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2017.

Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά της Βουλής και τις συμβάσεις που υπέγραψε το Υπερταμείο με τρεις συμβούλους, τους οποίους διόρισε κι από τις οποίες προκύπτει ότι αμείβονται με:

- 3.111 ευρω ημερησίως ο ένας

- 1.555 ευρώ ημερησίως ο δεύτερος

- και 1.444 ευρώ ημερησίως ο τρίτος.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr
TAGS: Βουλή