Επιθεση Σαμαρά σε Παυλόπουλο: Ανιστόρητη η σύμπλευση του με τον κ. Τσίπρα

Επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην κυβένρηση για τη συμφωνία Βορεία Μακεδονία. Ο πρώην πρωθυπουργός με μια σκληρή δήλωση χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως ένα αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμός και επιτίθεται στον πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας: «Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου»

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

«Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία.

Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού.

Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»…

Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα.
  
Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς.

Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.

Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!».

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού 

«Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σε σχόλιό του για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ολόκληρο το σχόλιο έχει ως εξής:

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου.

Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πηγή: skai.gr