Κλείσιμο

Δανέλλης σε Κωνσταντινόπουλο: Προτιμώ να αλλάξω κόμμα παρά τις αρχές μου

Στην αντεπίθεση και με εξίσου σκληρή γλώσσα πέρασε ο Σπύρος Δανέλλης για όσα του καταλόγισε νωρίτερα από τη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό, αναδεικνύοντας τις σοβαρές αναταράξεις και έριδες που προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής η συμφωνία με τη γείτονα.

Ο κ. Δανέλλης επιστρατεύει την ειρωνεία μιλώντας για τον «σύντροφο Οδυσσέα», τον κατηγορεί για αήθη προσπάθεια απαξίωσής του και τον «καρφώνει» ζητώντας συγγνώμη που μένει αταλάντευτος στις αρχές και τα πιστεύω του, για να καταλήξει με νόημα και απαντώντας στις επικρίσεις περί μετακινήσεών του από κόμμα σε κόμμα πως προτιμά να αλλάξει κόμμα παρά να προδώσει τις αρχές του.

«Σε ό,τι αφορά το “Μακεδονικό” οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου “Το Ποτάμι”, ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και “πιστεύω”», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση – απάντηση προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Αποκρούοντας, δε, τις επικρίσεις του βουλευτή της ΔΗΣΥ για τις πολιτικές του επιλογές, προσθέτει ότι: «Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού».

Και καταλήγει με το ερώτημα: «Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά