Στην Βουλή θέλει να μεταφέρει την συζήτηση για το Σκοπιανό η κυβέρνηση

Σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή με αντικείμενο το Σκοπιανό προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, υπό τη σκιά των αντιδράσεων που καταγράφονται στους κόλπους της αντιπολίτευσης μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, η συζήτηση στην Ολομέλεια σχεδιάζεται να προγραμματιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, δηλαδή μια ημέρα ή λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την υπό διαμόρφωση συμφωνία, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων πως η Αθήνα αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει αντιτείνει πως η γλώσσα έγινε δεκτή από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή το 1977.

Το πρωί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε συνάντηση εντός της ημέρας.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και ο πρωθυπουργός, καθώς το απόγευμα θα έχει νέα συνομιλία με τον κ. Ζάεφ. Το τηλεφώνημα σχεδιαζόταν να γίνει το πρωί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, μετατέθηκε για λίγες ώρες λόγω εμπλοκής του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς στην συζήτηση.

Ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν ότι δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία. Είπε όμως πως τυχόν συμφωνία θα έρθει στην Βουλή μετά το φθινόπωρο, μετά το δημοψήφισμα στην FYROM, όπου ο σκοπιανός λαός μπορεί να καταψηφίσει.
Πηγή: skai.gr