Καμμένος : Εκλογές θα γίνουν το 2019. Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία

Την πρόθεση του να ενισχύσει το μηχανισμό του κόμματος εν’ όψει των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων ,ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη του.

Όπως γνωστοποίησε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης, ενώ η έως τώρα εκπρόσωπος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι το Σκοπιανό δεν θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αν υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις των Σκοπιανών και ειδικά δημοψήφισμα , τότε πριν έρθει για κύρωση η συμφωνία στη Βουλή, θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει την απόφαση του 92.

Αίσθηση προκάλεσε ότι κ. Καμμένος δήλωσε ότι μετα την ενημέρωση που είχε από τον κ. Κοτζιά για τους όρους της συμφωνίας θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση των Σκοπίων. Μάλιστα εκτίμησε ότι η διαδικασία στα Σκόπια θα έιναι χρονοβόρα και ότι αν τελικά καμφούν οι όποιες αντιδράσεις αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει ακόμα και ενα χρόνο.   

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ότι είναι σε στενή συνεργασία αλλά ότι η θέση του κόμματος δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Έθεσε μάλιστα θέμα αυστηρής κομματικής πειθαρχίας λέγοντας ότι θα διαγραφεί και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή

Μάλιστα κάλεσε τα άλλα κόμματα και ειδικά τη ΝΔ να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. 

Πάντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη στήριξη του  στην κυβέρνηση λέγοντας ότι  επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα "να βγει από την εποχή των μνημονίων".

Εξάλλου υπενθύμισε ότι αυτός ήταν και "ένας από τους χίλιους λόγους που αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ".



Πηγή: skai.gr