Βορίδης: Κρίσιμες οι επόμενες εκλογές

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις επόμενες εκλογές για την εφαρμογή πολιτικών, που αποτελούν προγραμματικές θέσεις του κόμματός του, και είναι «αναγκαίες για τον τόπο».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέσεις της ΝΔ, που συνδέονται με τη δημόσια ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη φορολογία, τη μεταρρύθμιση στο κράτος, κ.α.

«Η ΝΔ διεκδικεί την καθαρή εντολή για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πατρίδας. Αν αυτή η εντολή δεν δοθεί, τότε δεν είναι το ίδιο με όποιες άλλες εκλογές» τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι το στοιχείο που τις διαφοροποιεί από τις επόμενες είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική. «Και επομένως δε θα μπορεί πια να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει, με αυτό το καθαρό πρόγραμμα με αυτή τη συγκεκριμένη εντολή, αυτό το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πατρίδας», είπε ο κ΄. Βορίδης.

Αναλύοντας τις θέσεις της ΝΔ, τις αντιπαρέβαλε με τη στάση της κυβέρνησης σε διάφορα θέματα. «Π.χ. έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία συζητά και μάλιστα βουλευτές της υποστηρίζουν ανοιχτά τη χορήγηση αδειών σε αμετανόητους δολοφόνους, όπως είναι ο Κουφοντίνας. ‘Η να έχεις νόμους, όπως οι νόμοι Παρασκευόπουλου - Κοντονή, που αποφυλάκισαν σκληρούς εγκληματίες. ‘Η να έχεις συστηματικά ανοχή σε ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας, τη στιγμή που είναι απολύτως σαφής, αλλά και ευχερώς αντιμετωπίσιμος ο τρόπος δράσης τους, με ελάχιστες νομοθετικές παρεμβάσεις» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«'Αρα, η κρισιμότητα είναι σε αυτές τις εκλογές. Και είναι μια μοναδική στιγμή, κατά την οποία αυτή η εντολή πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ - όχι γιατί αυτό ενδιαφέρει τη ΝΔ παραταξιακά - αλλά γιατί ενδιαφέρει τον τόπο, να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα».

Σε δηλώσεις του για το θέμα της ονομασίας της FYROM είπε ότι «το θέμα δεν είναι μια οποιαδήποτε λύση, αλλά μια λύση που διατηρεί τις εθνικές μας γραμμές» που, όπως είπε, συνοψίζονται στο ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα» και εξέφρασε την «ανησυχία του» για το τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία.

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο κ. Καμμένος» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Εφόσον έρχεται μια λύση, σε εισαγωγικά, η οποία είναι πολλαπλώς απαράδεκτη, αυτός ο οποίος διατηρεί την κυβέρνηση στην κυβέρνηση είναι Πάνος Καμμένος. Αυτός που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, ώστε να μην περάσει ένα τέτοιο σχέδιο είναι εκείνος. Λαμπρή ευκαιρία να αποδείξει τον πατριωτισμό του και την ευαισθησία του. Ας ρίξει την κυβέρνηση για να δούμε σε τελευταία ανάλυση, αν εννοεί αυτά τα οποία λέει».
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ