Κλείσιμο

Σταθερά κόκκινη γραμμή για τους ΑΝΕΛ το «Μακεδονία»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν αμετακίνητοι στην θέση τους ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν λύση για το Σκοπιανό που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Με δεδομένο ότι όλα τα ονόματα που βρίσκονται επί τάπητος στην διαπραγμάτευση περιέχουν τον όρο «Μακεδονία», η στάση του κυβερνητικού εταίρου σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί την στήριξη ή την αποχή άλλων κομμάτων ώστε να περάσει τυχόν συμφωνία από την Βουλή.

Η κ. Παπαδοπούλου πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί τελεσίδικα για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν κάποια συμφωνία κατατεθεί στο κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως το κόμμα δεν θα παραβιάσει μεν την κόκκινη γραμμή του αλλά θα διαβάσει προσεκτικά τυχόν κείμενο.

«Οι ΑΝΕΛ έχουμε σαφή θέση και θα την υπερασπιστούμε», είπε.

Αναφερόμενη στα συλλαλητήρια που έγιναν χθες σε 24 πόλεις της Ελλάδος, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι τέτοιες κινητοποιήσεις μπορούν να βοηθήσουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της Αθήνας, ενώ υπογράμμισε πως είναι λάθος να δίνουμε οριζόντιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε όσους συμμετείχαν.

«Θεωρώ πως υπήρχαν άνθρωποι όλο του ιδεολογικού φάσματος», είπε, προσθέτοντας πως τα συλλαλητήρια «εξέφρασαν την ψυχή του Έλληνα» για το όνομα της Μακεδονίας.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ