Αμανατίδης: Όσοι πάνε συλλαλητήρια να σκεφτούν τις συνέπειες της μη λύσης

Όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν στα 24 σημερινά συλλαλητήρια για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα πρέπει να σκεφτούν πως η μη επίτευξη λύσης δεν είναι στο όφελος της Ελλάδας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Τόνισε πως οι πολέμιοι της συμφωνίας «δεν βλέπουν μακριά» ενώ διαβεβαίωσε πως η συμφωνία που είναι υπό διαπραγμάτευση θέτει τέλος στο ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακούει τις διαμαρτυρίες και γνωρίζει τις ευαισθησίες, αλλά συνάμα οφείλει να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον.

Προσέθεσε αιχμηρά ότι ορισμένοι έχουν «χτίσει καριέρες» πάνω στο Σκοπιανό, και ζήτησε από όλους να επιδείξουν υπομονή και ψυχραιμία.

Τα περισσότερα συλλαλητήρια, 15 τον αριθμό, θα λάβουν χώρα στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα εννέα προγραμματίζονται σε πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Θα αρχίσουν στις 19:30 το απόγευμα.

Το επίκεντρο των συλλαλητηρίων στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να είναι η Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα φθάσουν διαδηλωτές από Θεσσαλονίκη και αλλού ενώ στη Λάρισα, έχουν ήδη φθάσει από εχθές διαδηλωτές από την Κρήτη.

Πανέτοιμοι δηλώνουν από την πλευρά τους οι διοργανωτές της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, διαμηνύοντας σε όλες τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις τους πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Εν τω μεταξύ, ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε εχθές το υπουργείο Εξωτερικών της FYROM καλώντας τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τα συλλαλητήρια.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ