Ευθύνες από Τσίπρα στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το Πάρκο στο Γουδή

Ευθύνες στις προηγούμενες Κυβερνήσεις για την κατάσταση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύσκεψη που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις μελέτες, το Μητροπολιτικό Πάρκο έχει πολλά προβλήματα που προέκυψαν από σειρά αποσπασματικών χωροθετήσεων, χρήσεων των προηγούμενων δεκαετιών, χωρίς ενιαίο σχεδιασμό και οργάνωση του χώρου.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τις θεσμικές διαδικασίες ώστε το έργο αυτό να αποδοθεί σύντομα στους πολίτες.

«Τα πρώτα βήματα έχουν ως αφετηρία τη χωροθέτηση και μετά το ποιος θα είναι ο φορέας ο όποιος θα διαχειριστεί το έργο. Η νομοθετική πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί το επόμενο τρίμηνο», τόνισε. 

Είπε ακόμη ότι η Αθήνα έχει έλλειψη πρασίνου και είναι από τις πρωτεύουσες με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου και ελεύθερου χώρου ανά κάτοικο.

Να πάει μια βόλτα ο κ Τσίπρας στο Πεδίον του Άρεως, παρέα με την κυρία Δούρου και τον κ Τόσκα να δει τη θλιβερή εικόνα του μεγαλυτέρου αστικού πάρκου της Αθήνας, του συνέστησε δηκτικά μέσω twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr