Κλείσιμο

Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: Η κυβέρνηση αγωνιά να εξυπηρετήσει διεθνή συμφέροντα

Η κυβέρνηση Τσίπρα αγωνιά να βρεθεί πάση θυσία μια λύση για το Σκοπιανό που θα εξυπηρετεί διεθνείς σκοπιμότητες, όμως δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνέλευση τομεαρχών του κόμματος.

Επιτέθηκε και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι μοιάζει περισσότερο να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα εθνικά συμφέροντα, ενώ τον κατηγόρησε για «απροκάλυπτη και έμφυτη αλαζονεία».

Αναφερόμενος δε στην άρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να υποστηρίξουν τις υπό διαπραγμάτευση προτάσεις για το όνομα, καθώς περιέχουν τον όρο «Μακεδονία», ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται «ως πρωθυπουργός που εκφράζει το σύνολο της συμπολίτευσης ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσέθεσε αιχμηρά ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη σοβαρότητα που απαιτείται για να διαχειρισθεί κρίσιμα εθνικά θέματα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απειλές της Άγκυρας ότι θα «πακετάρει» τους οκτώ αξιωματικούς από την Ελλάδα, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιες υποσχέσεις ακριβώς είχε δώσει στο τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Βολές για την εγκληματικότητα

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ανομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει όλο και περισσότερο «ανοχύρωτη πολιτεία», με την τρομοκρατία να «σηκώνει και πάλι κεφάλι» και ολόκληρες περιοχές να παραδίδονται στην εγκληματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έχουμε φτάσει στο σημείο αστυνομικοί να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί στη Θεσσαλονίκη, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει την κλιμάκωση της βίας, παραβλέποντας ότι ο προπηλακισμός εύκολα εξελίσσεται σε βόμβα μολότοφ, η οποία εν συνεχεία μετατρέπεται σε σφαίρα.

Σημείωσε αιχμηρά πως το Μέγαρο Μαξίμου κάνει προπαγανδιστικές διακρίσεις στο πώς αντιλαμβάνεται την βία, «βαθμολογώντας» θετικά τους τραμπουκισμούς όσων τάχα διαμαρτύρονται.

Τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, «χωρίς αστερίσκους», κι ότι παραμένει η μοναδική δύναμη «ομαλότητας, σταθερότητας και προοπτικής».

Στο μέτωπο της οικονομίας
, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου και θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ικανοποιητικό επιτόκιο.

Υπενθύμισε πως στο τρέχον πρόγραμμα παραμένουν αδιάθετα 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ, «τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκλογές έρχονται, ανεξάρτητα ανεξάρτητα από τα όσα λένε από τα «φερέφωνα» των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Εμείς είμαστε έτοιμοι», είπε.

Δηκτική απάντηση του Μαξίμου

Για «πανικό» του κ. Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού , που γίνεται «κάθε μέρα και πιο έκδηλος» έκανε λόγο το γραφείο του πρωθυπουργού, απαντώντας στην ομιλία.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσέθεσε ότι «καλά κάνει» και είναι σε πανικό ο κ. Μητσοτάκης, διότι «γνωρίζει πολύ καλά και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν, και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση».
Πηγή: skai.gr