Σκληρή απάντηση ΝΔ στον Κοτζιά: Λες ψέματα, μόνο εσύ συμβιβάζεσαι

Σκληρή απάντηση έδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στις καταγγελίες του υπουργού Νίκου Κοτζιά ότι η ΝΔ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είχε αποδεχτεί όνομα «Μακεδονία - Σκόπια».

«Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς», έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

«Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει», προσέθεσε.

Ο τομεάρχης έκανε λόγο για «κατήφορο» του υπουργού Εξωτερικών, ενώ κατήγγειλε αιχμηρά ότι ο άνθρωπος που «αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο ‘Μακεδονία του Ίλιντεν’ και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα».

«Προσέξτε, ο ΥΠΕΞ μας επιμένει ότι έχουμε αναγνωρίσει την «Μακεδονική» γλώσσα υιοθετώντας το επιχείρημα των Σκοπιανών!», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην δήλωση Κοτζιά πως η Αθήνα αποδέχτηκε «μακεδονική» γλώσσα στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών το 1977.

«Είναι απίστευτο. Αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί υποτίθεται», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Πηγή: skai,gr