Τόσκας: Επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας. Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Για καθημερινές επιτυχίες της ΕΛΑΣ στην πάταξη της εγκληματικότητας κάνει λόγο ο Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για έξαρση της βίας και της ανομίας με κυβερνητική ευθύνη.

«Οι καθημερινές επιτυχίες της ΕΛΑΣ στην πάταξη της εγκληματικότητας στερούν από τον κ. Μητσοτάκη κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείται» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο». «Τα ίδια έλεγαν καταστροφολογώντας τρομολαγνικά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκαν οικτρά. Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το άβατο των Εξαρχείων, ο υπουργός μιλάει για «αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια».

«Διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις, αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες» τονίζει ο κ. Τόσκας.
Κατά τον υπουργό, «υπάρχει σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο».

«Κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014» προσθέτει, και καταλήγει:

«Ενδεικτικά και για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, αναφέρεται η αύξηση του αριθμού των συλλήψεων για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά 28,13% και 200%, αλλά και η μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε βάρος τραπεζών κατά 33,33%».

Πηγή: skai.gr