Κοντονής κατά Facebook για το «μπλόκο» σε άρθρο του Μπογιόπουλου για τη ΧΑ

Βολές κατά του Facebook εξαπέλυσε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά το μπλοκάρισμα του άρθρου του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στον ιστότοπο imerodromos. gr για την σφαγή των ναζί στην Κάνδανο με τίτλο "Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;"



Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι "είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από το Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της παρέμβασης του έλληνα υπουργού, το λόγο έλαβε ο Επίτροπος Τζούλιαν Κινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν Υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών.




«Ειδικά αυτή η φωτογραφία είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή. Ενημερώνουμε επίσης ότι μετά από τις 24 ώρες της ποινής από το facebook η σελίδα του Νίκου Μπογιόπουλου είναι και πάλι στον ‘’αέρα’’» σχολιάζει από πλευράς της η ιστοσελίδα.

Πηγή: skai.gr