ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ

Η κυβέρνηση δεν έχει πια την νομιμοποίηση για να διαπραγματεύεται με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας παράλληλα λόγο για ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών.

O πρωθυπουργός δεν έχει την πλειοψηφία για να διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ελληνικού λάου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε καν τη συναίνεση της πλειοψηφίας που την στηρίζει στην Βουλή, και δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει την διαπραγμάτευση.

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ βρίσκεται σε διαφορετική φάση σε σχέση με το παρελθόν και το 2008, όταν χαράχτηκε η εθνική γραμμή από την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Αυτή τη στιγμή οι επισπεύδοντες είναι η άλλη πλευρά», είπε, καθώς το Σκόπια θέλουν να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι συζητήσεις για ένταξή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO.

Αιχμές για διαφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά άφησε, στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «πολύ μπερδεμένη» κυβέρνηση.

Προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας πάει κόντρα σε μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ