Βουλή: Έως τις 14 Ιουνίου τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης

Ζήτημα το πολύ δύο εβδομάδων είναι πλέον η ψήφιση των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, αφού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αυτά πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι αυτή του «επείγοντος», συνεπώς το σχετικό νομοσχέδιο που, όπως είπε, θα είναι ενιαίο χωρίς την κατάθεση μέτρων «σπαστά», θα κατατεθεί στη Βουλή λίγες ημέρες πριν τις 14 Ιουνίου για να εισαχθεί στην Ολομέλεια πιθανότατα 12 - 13 Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση έως τις 14 του μήνα.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου με θερινά τμήματα από τις 16 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεση διακοπή των εργασιών για 3 εβδομάδες τον Αύγουστο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται σε αυτό το διάστημα να εισαχθούν προς ψήφιση σοβαρά και «δύσκολα» νομοθετήματα, αναφορά που ερμηνεύθηκε ως «φωτογράφιση» και τυχόν συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ο ίδιος θεώρησε πολύ πιθανό - βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης - το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη Ι με τη συμπερίληψη των ρυθμίσεων για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πριν τις 16 Ιουλίου, παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές αποφάσεις στον Υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση.

Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν θα ξεκινήσει πριν τα θερινά τμήματα και εντός του καλοκαιριού αλλά με τη νέα Σύνοδο της Βουλής, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο και κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές εντός του 2018.

«Η Βουλή θα ξεκινήσει (σ.σ. τον Οκτώβριο) με τέτοια ύλη που αποκλείει τις εκλογές εντός του 2018. Εκ των πραγμάτων ο χρόνος των εκλογών είναι το 2019», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά