Καμίνης:Το ΚΙΝΑΛ να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

«Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους. 

Αν και σημειώνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «δεν είναι δουλειά μου να χορηγώ πιστοποιητικά προοδευτισμού», διαπιστώνει αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσεις στην πολιτική του και ασαφή θέση της Κουμουνδούρου εναντίον της βίας και προειδοποιεί ότι «εάν το δημοκρατικό κράτος δικαίου δεν αντιδράσει σήμερα και αποφασιστικά απέναντι στη βία κάθε προέλευσης, αύριο θα επικρατήσει η πιο σκληρή κρατική καταστολή».

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη ως επίθεση στη δημοκρατία. Επίσης είπε ότι αναμφισβήτητα υπάρχει «ακραίο, σκοτεινό, ακροδεξιό τμήμα» στην ΝΔ για την οποία είναι πολιτικό ζητούμενο η αποδυνάμωση των «ακροδεξιών πτυχών της», προσθέτοντας «προς το παρόν ο κ. Μητσοτάκης ισορροπεί κάπου ανάμεσα, εις βάρος πάντως της εθνικής ευθύνης που του αναλογεί».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και των Σκοπίων, σηματοδοτεί τη βούλησή μας για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Επίσης, θεωρεί ότι το «Ποτάμι» δεν απέτυχε και ορθώς έχει επιλέξει να συμμετάσχει σε μία μεγαλύτερη προσπάθεια, αυτή του Κινήματος Αλλαγής, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις «άκαιρες», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που θέλουν γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ.

«Προσφέρουν πάντως κακή υπηρεσία στην παράταξη όσοι επιμένουν στον ετεροπροσδιορισμό της και σε διχαστικά διλήμματα. Όσοι χτίζουν πρόωρα γέφυρες που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν, ας τις διαβούν μόνοι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την στήριξη του στην κ. Φώφη Γεννηματά και τονίζοντας ότι «προσωπικές στρατηγικές δεν χωρούν».

Ο κ. Καμίνης είπε επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του η ανανέωση θα είναι και σε πρόσωπα και σε περιεχόμενο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, εξάλλου, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, αναφέρει μια σειρά αιτιών, σημειώνοντας ότι «μπορεί να εξηγούν τη ροπή μιας κοινωνίας στην έξαψη των πολιτικών παθών, δεν αρκούν όμως για να μετατρέψουν μια χούφτα ανώριμων νεαρών σε όχλο έτοιμο να λιντσάρει τον δήμαρχο».

Ο κ. Καμίνης επικαλούμενος το ότι ο πρωθυπουργός «αψυχολόγητα αντιδιαστέλλει τους "αγανακτισμένους" με τους τραμπούκους, χωρίς αυτά τα δύο να ταυτίζονται», προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι «η τακτική του "λιντσαρίσματος" δημοσίων προσώπων έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση» και ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδίκασαν ποτέ απερίφραστα αυτά τα φαινόμενα», αλλά «πάντοτε υπήρχε ένα "ναι μεν, αλλά…" που μισόκλεινε το μάτι στη βία ως δικαιολογημένη αντίδραση της κοινωνίας».
Πηγή: skai.gr