Κλείσιμο

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία ενώ σπεύδει να καταδικάσει τις επιθέσεις ακροαριστερών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας παράλληλα πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά καλύπτει στελέχη της που τάχθηκαν υπέρ της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη.

Στην δευτερολογία του στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι σωπαίνει απέναντι στην «έξαρση» εθνικισμού και σημείωσε αιχμηρά ότι η ΝΔ δεν έχει κινηθεί εναντίον του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του δημάρχου Άργους, οι οποίοι επιδοκίμασαν τον προπηλακισμό του κ. Μπουτάρη.

Τόνισε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σταθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εάν στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής ή δήμαρχος μεγάλης πόλης προέβαινε σε εφάμιλλες δηλώσεις και δεν διαγραφόταν.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η αριστερά ήταν πάντα η διωκόμενη παράταξη στην Ελλάδα, κι όχι ο διώκτης, προτρέποντας σκωπτικά τον κ. Μητσοτάκη να μην αρχίζει με επιθετικό ύφος την συζήτηση περί βίας.

Επέμεινε στον χαρακτηρισμό «ακροδεξιοί τραμπούκοι» για τους δράστες της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι αυτός ο όρος «χαλάει το αφήγημα» της ΝΔ διότι «βάζει τα πράγματα στη θέση τους». Άφησε μάλιστα αιχμές για την καταδικαστική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, την οποία επέκρινε ως τοποθέτηση «ίσων αποστάσεων».

Καταδίκη των απειλών σε Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις απειλές που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα». Υπενθύμισε όμως ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχουν δεχτεί απειλές και επιστολές με σφαίρες το τελευταίο διάστημα λόγω της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό.

Άφησε δε αιχμές για την στάση που έχει τηρήσει η ΝΔ απέναντι στις επιστολές που έχουν στείλει στην Βουλή παμμακεδονικές οργανώσεις, οι οποίες καλούσαν σύσσωμο το σώμα να μην υπερψηφίσει συμφωνία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται και διαπραγματεύεται στη βάση τεσσάρων εκ των πέντε ονομάτων που έχει προτείνει ο ΟΗΕ, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας ότι η Αθήνα έχει αποστασιοποιηθεί από την πρόταση της ΠΓΔΜ για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Ο πρωθυπουργός άρχισε τη δευτερολογία του με σφοδρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά, με αιχμή το αίτημά της για εκλογές.

Είπε πως άκουσε την κ. Γεννήματα να μιλά με άκρως αλαζονικό τρόπο, λες και ο κόσμος ξέχασε την πολυετή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι άμεση προσφυγή στις κάλπες σημαίνει να μη έξοδο από το Μνημόνιο.
Πηγή: skai.gr