Ο Τσίπρας δεν καταδίκασε τις απειλές στον Μητσοτάκη . Αναφορές σε παροχές

Εντύπωση προκάλεσε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι ο πρωθυπουργός, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που έχει ζητήσει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δεν καταδίκασε στην πρωτολογία του τις απειλές του Ρουβίκωνα στον πρόεδρο της ΝΔ. 

O πρωθυπουργός στάθηκε στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάνοντας λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα» που πρεσβεύει η ΝΔ, υποσχόμενος αυξήσεις μισθών για ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης, αρχής γενομένης από τον κατώτατο μισθό.  

Άφησε παράλληλα ανοιχτό παράθυρο να χορηγηθούν νέα επιδόματα σε συνταξιούχους στο τέλος του 2018 αν και η οικονομία, όπως είπε, τρέχει με ρυθμό 1,5%.

«Το 2016 και 2017 δώσαμε κοινωνικό μέρισμα που αγγίζει 2 δισ. ευρώ σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να πράξουμε το ίδιο και το 2018 με βάση τις δημοσιονομικές μας προβλέψεις. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας μια λύση για το χρόνιο αγκάθι του δημόσιου χρέους που ευελπιστούμε ότι θα είναι η θετική αυλαία ότι θα είναι το καθοριστικό σημείο που θα διαμορφώσει το πλαίσιο οριστικής εξόδου από το μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η οικονομία τρέχει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Κλείνει σιγά σιγά η μεγάλη πληγή της ανεργίας καθώς σε 3 χρόνια μειώθηκε πάνω από 7 μονάδες. Την ίδια στιγμή η αδήλωτη εργασία έπεσε από το 19% στο 13%. Το 2017 έκλεισε με νέα δημοσιονομική υπεραπόδοση. 

Ο κ. Τσίπρας εστίασε στην οικονομία και την επόμενη μέρα της χώρας μετά το μνημόνιο. «Τον Αύγουστο του 2018 τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο, αυτή είναι οριστική, αμετάβλητη, αμετάκλητη εξέλιξη» διεμήνυσε. «Αυτό που για εμάς αποτελεί πάτωμα για εσάς αποτελεί ταβάνι» σχολίασε. 

«Θα ακούσουμε κινδυνολογικά, καταστροφικά σενάρια σήμερα, έχουμε να ακούμε συνηθίσει αλλά να μη τα βλέπουμε» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «κάποιοι προσεύχονται για παράταση του μνημονίου και των εξωτερικών καταναγκασμών».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας είναι ότι σημαντικό μέρος της διαδρομής για την έξοδο καλύφθηκε εντός χρονοδιαγράμματος με την τεχνική συμφωνία, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση για την οικονομία.

«Απογοητεύτηκαν οι καταστροφολόγοι, και θα απογοητευτούν ξανά με τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος» σημείωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

«Πώς να πάρουν σοβαρά οι πολίτες της ΝΔ όταν διαψεύδονται σε κάθε πρόβλεψή τους;» διερωτήθηκε. Έκανε δε λόγο για χυδαία επένδυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική των δανειστών στα εργασιακά.

«Θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα καταστροφολογίας, διαμαρτυρίας και υπονόμευσης της οικονομίας… Αυτό που δεν πετύχατε εσείς το πετύχαμε εμείς με κόπο, θυσίες και σχέδιο βγάλαμε τον κόπο από το Έρεβος και τον οδηγούμε σε εποχή δίκαιης ανάπτυξης και δικαιοσύνης» σημείωσε δε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επέκρινε τη ΝΔ ότι θέτει θέμα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. «Μνημόνια, απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα» αυτό είναι το σχέδιο σας σημείωσε, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, φεύγει μπροστά, φεύγει από τα μνημόνια» ανέφερε μάλιστα.

Πηγή: skai.gr