Καμμένος: Δεν δέχομαι όρο «Μακεδονία» . Δεν θα υπάρξει λύση στο όνομα

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε εκ νέου την Τρίτη ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν καμία λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει τελικά κάποια λύση. Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το «Ίλιντεν» ή «Άνω» στην ονομασία των Σκοπίων. «Εφόσον υπάρχει ο όρος ‘’Μακεδονία’’ η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους ΑΝΕΛ» διεμήνυσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια. «Οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της ‘’Μακεδονίας’’ όμως εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα ‘’Μακεδονία’’. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Θέση της κυβέρνησης είναι, τόνισε, πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Όπως εξήγησε όμως ο κ. Καμμένος, στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν εκτιμά να κάνουν το ίδιο και οι Σκοπιανοί,.
Πηγή: skai.gr