Βίτσας: Φασιστική η επίθεση στον Μπουτάρη . Ο φασισμός δεν θα επιστρέψει

Για φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. «Δεν χωράει καμία αμφιβολία γι’ αυτό… η μικρή ομάδα που έκανε την επίθεση δεν χαρακτηρίζει σε τίποτα τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Με αφορμή τη σύλληψη νεαρών για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος, ο υπουργός προειδοποίησε ότι «η χειραγώγηση ορισμένων νέων από συγκεκριμένες ομάδες είναι επικίνδυνο φαινόμενο». «Όχι μόνο δεν έχουν ζήσει, αλλά ούτε και γνωρίζουν την ελληνική ιστορία» τόνισε για τους νεαρούς.

«Κατά την εκδήλωση (στη Θεσσαλονίκη) κάποιοι φώναξαν ‘’θα ξαναγυρίσουμε’’ είναι τρομακτικό αυτό, ακούστηκε για πρώτη φορά (στις δίκες των Ναζί) στη Νυρεμβέργη, αλλά δεν θα ξαναγυρίσουν , με αυτό το πλευρό να κοιμούνται, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός».

«Ίδιας φύρας ομάδα επιτέθηκε και στον (βουλευτή της ΝΔ) Γιώργο Κουμουτσάκο, όχι όμως να το εξομοιώνεις αυτό με τη διαμαρτυρία κοινωνικών ομάδων» διευκρίνισε.

Για Σκόπια

Αναφορικά με τα Σκόπια, δήλωσε ότι ο ίδιος θα ήταν πολύ περισσότερο προσηλωμένος προς ένα γεωγραφικό προορισμό της ονομασίας των Σκοπίων.

Χαρακτήρισε την εξέγερση του Ίλιντεν «ιστορικό γεγονός», επικρίνοντας τη ΝΔ ότι προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μέσα από αυτό.

Η γειτονική χώρα έχει αναγνωριστεί ως «Μακεδονία» από 140 χώρες σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.
Πηγή: skai.gr