Μάχη στη Βουλή για Novartis: Ειδικό δικαστήριο για Τσίπρα ζητά ο Σαμαράς

Συγκρουσιακό το κλίμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στην επόμενη Βουλή θα βρεθεί αντιμέτωπος με ειδικό δικαστήριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως είχε ως μοναδικό στόχο να σπιλώσει τους αντιπάλους της.

Για δολοφονία χαρακτήρων και για μεθοδεύσεις έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Επικαλούμενος μάλιστα τον Μαρξ και τον Ένγκελς επισήμανε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιες επιθέσεις υποβαθμίζουν την πολιτική σε αυταπάτη πολιτικής.

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ήδη έχει αποχωρήσει το ΚΚΕ αποχώρησε ήδη από τη συνεδρίαση μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικασίες-παρωδία.

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης αφορά κυρίως το ζήτημα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, και ειδικότερα κάτω από το «Όχι», η εξήγηση πως η θέση αυτή οφείλεται στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διερευνήσει την επίμαχη υπόθεση, και πως ως εκ τούτου ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβερνητική πλειοψηφία για διαδικαστικά τερτίπια και φαιδρές κομματικές επιδιώξεις που στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου με φαλκιδευμένα ψηφοδέλτια.

Κουτσούμπας: Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες – παρωδία


«Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες-παρωδία» ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για πρακτικές αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, αφήνοντας στο απυρόβλητο ένα σάπιο σύστημα.

Όπως τόνισε, «ξεπεράστηκε κάθε όριο. Η πλειοψηφία επέλεξε να εξετάσει όχι την ουσία αλλά την αρμοδιότητα ή μη της Επιτροπής με πρόσχημα αστείους λόγους» σημειώνοντας πως «αυτό που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν τα παιχνίδια των εντυπώσεων».

Αβραμόπουλος για Novartis: Η σκευωρία κατέρρευσε


«Επιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου», αναφέρει στο υπόμνημά του, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για τη Novartis, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογραμμίζει ότι η σκευωρία κατέρρευσε και οι σκευωροί «προστατευόμενοι» ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από τη δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας.

«Με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής», υπογραμμίζει επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσθέτει ότι τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822, είναι απόλυτα κενά κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στην Βουλή και στα ΜΜΕ για το «δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους».

Πικραμμένος: «Ουδεμία σχέση έχω με το επικαλούμενο σκάνδαλο Novartis»

Ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis ζήτησε ο τέως πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, τοποθετούμενος στη συζήτησης στη Βουλή επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το θέμα να ερευνηθεί στην ουσία του, αλλά φοβάμαι πως με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, αυτό δεν θα συμβεί» τόνισε.

Ζήτησε, δε, την πιστή τήρηση των κανόνων και την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, γιατί «εάν υπάρξουν αργοπορίες θα συνεχίσει η σπίλωση του ονόματός μου και θα εγερθούν υπόνοιες περί πολιτικής δίωξης».

Στουρνάρας: Η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης


Η πλειοψηφία της ειδικής επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση της Novartis, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, επέλεξε να νίψει τας χείρας της αλλά και να σηκώσει ψηλά τα χέρια και να παραδοθεί στη συκοφαντία, αρνούμενη να εξετάσει την υπόθεση.

«Αν και σχεδόν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση , η κυβέρνηση φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε για να προσθέσει ότι «αν καλούσαν τους προστατευόμενους μάρτυρες θα αποκαλυπτόταν η ψευδομαρτυρία καθώς και οι αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για να πουν αυτά που είπαν».

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δολοφονία χαρακτήρων και για μεθοδεύσεις. Σημείωσε πως «αν η πολιτική πάψει να είναι η τέχνη του πραγματικού και του εφικτού, αν την πολιτική αντιπαράθεση την αντικαταστήσει η σπίλωση των άλλων, τότε όπως έγραψε ο Μαρξ και ο Ένγκελς τη θέση της πολιτικής την καταλαμβάνει η αυταπάτη της πολιτικής».

Λυκουρέντζος: Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό

Την απογοήτευσή του για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης Novartis εξέφρασε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Αντί να εκπληρώσει την εντολή που έλαβε η Επιτροπή, η πλειοψηφία επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του, εκφράζοντας μάλιστα «εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα δημοκρατικών θεσμών στη χώρα».

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα. Συνεπώς δε με αφορά ουδεμία ερμηνεία περί παραγραφής. Ποιες πολιτικές ευθύνες να αναλάβουμε; Για πράξεις τις οποίες δε διαπράξαμε;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως «με αφορά μονάχα η αλήθεια. Αρνούμαι να συμπράξω στον αποπροσανατολισμό».

Σαμαράς: Οφείλω να σας καθίσω στο σκαμνί

«Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση για σύσταση συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελίας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μπορεί να το έκαναν από περιφρόνηση ή από φόβο, είπε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει. «Δικαίως φοβούνται. Τόσο μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν τόσο εύκολα στο αρχείο. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας: «Ξεκίνησε εξαγγέλλοντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, και σήμερα τρέχει και δεν φτάνει να συγκαλύψει τη δική του σκευωρία. Απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο».

Στόχος, πρόσθεσε, είναι μόνο η προσωπική σπίλωση. Δεν έψαξαν τίποτα είπε αναφερόμενος στην προανακριτική και μίλησε για μία ακόμη φορά για κακόγουστη θεατρική παράσταση.
«Προτείνουν οι συριζανέλ να διατηρηθεί η σκιά και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί» είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στη δικαιοδοσία της Βουλής. «Για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κουτρουμάνης: Θα υπεραπιστώ την τιμή μου μέχρι τέλους

Για πρακτικές και μεθοδεύσεις που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές ενός κράτους δικαίου κατηγόρησε την κυβέρνηση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι θα υπερασπιστεί, μέχρι τέλους, την τιμή, την εντιμότητα και το όνομά του.

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας όχι ως απολογούμενος, αλλά σας κατηγορώ ότι συμμετέχετε ή ανέχεστε τις πρακτικές που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές τού δικαίου» ανεέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και αναρωτήθηκε τι θα γίνει εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει την υπόθεση. «Θα μας μείνει η ρετσινιά, γιατί εσείς δεν θέλατε να κάνετε έρευνα;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μόνο που επεδίωκε η κυβέρνηση ήταν η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της.

Σάλμας:«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα»

O πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη δέκα καλπών και αναρωτήθηκε αν μπορεί κάποιος βουλευτής να πει "όχι" για τον Σαλμά λόγω αναρμοδιότητας και "ναι" για τον Λυκουρέντζο, ότι δηλαδή έχει αρμοδιότητα η Βουλή. «Υπάρχει πιθανότητα να πει κάποιος ναι στη δίωξη ενός από τους δέκα, όταν η επιτροπή δεν έχει διερευνήσει την υπόθεση; Πρέπει να είναι τρελός» είπε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι «μια πληροφορία που με αφορούσε η οποία εισφέρθηκε από έναν προστατευόμενο μάρτυρ , την παρέπεμψαν 159 βουλευτές να εξεταστεί, σε αναρμόδια επιτροπή».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και αφορά μεσαία στελέχη της διοίκησης, γιατρούς, φαρμακοποιούς και όχι πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε ότι «αν οι κάλπες στήνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων είναι πολύς ντόρος για το τίποτα, γιατί σε ό,τι με αφορά είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και όχι μέρος του προβλήματος».

Ο Μάριος Σαλμάς κατέληξε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές: «Υπάρχει κάποιος εδώ που έχει πέσει στην αντίληψή του παράληψη ή πράξη μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας που ζημίωσε το Δημόσιο, που ωφέλησε τη Novartis, που είχε ύποπτη σχέση με τη Novartis ή οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική εταιρεία;».

Παπαγγελόπουλος: «Τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο

«Αν η υπόθεση Novartis κλείσει με τη μέθοδο της παραγραφής, της αποσβεστικής προθεσμίας, τότε δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, αντί για την παραγραφή, επιλέγει την επιστροφή της δικογραφίας στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει ανεπηρέαστη από πολιτικές σκοπιμότητες εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

«Σήμερα η ψήφος μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος που για πολλά χρόνια παρείχε ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα κόντρα σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός που επανέλαβε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός που ανέβηκε στο βήμα λίγη ώρα αφότου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει για «καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου», είπε ότι για την υπόθεση Novartis ο ίδιος σέβεται το τεκμήριο αθωότητας και μολονότι δέχθηκε αήθεις επιθέσεις και ύβρεις, δεν θα παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τη θέση του αυτή. Σημείωσε όμως ότι «τραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην κοινωνία γιατί είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα». «Αν συνεχίσουν κάποιοι να μιλούν για σκευωρία και πολιτική δίωξη θα υποκύψω στον πειρασμό να μιλήσω δημόσια για σκευωρίες και πολιτικές διώξεις του παρελθόντος. Με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. «Είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι οι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο στο κοινοβούλιο. Αν όμως κάποιοι συνεχίσουν να με συκοφαντούν ίσως αναγκαστώ κι εγώ να ζητήσω δικαστική προστασία, όπως δικαιούται κάθε Έλλην πολίτης» ανέφερε.

Γεωργιάδης: Ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θεόδωρο Δρίτσα κάνοντας λόγο για την τυραννία της πλειοψηφίας ενώ τον κατηγόρησε για μέγιστη απρέπεια λόγω της αναφοράς πως θα έπρεπε να του χρωστά χάρη που δεν τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ομως ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη: «Οχι μόνο δεν έκοψαν αλλά αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Με αυτό που γίνεται σήμερα θα πηγαίνετε ευκολότερα στη Δικαιοσύνη. Δεν θα χρειάζονται προκαταρκτικές. Θα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη ένας ένας και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Λυπηρό. Εγώ δεν το ήθελα . Αλλά εκεί θα πάει. Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσει έστω και ένας πλανάστε» τόνισε.

Με αφορμή την σημερινή συζήτηση ο κ. Γεωργιάδης συνέδεσε τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο του με τις καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού περί μίζας που του ζήτησε συνεργάτης του και προανήγγειλε και για αυτή την υπόθεση εμπλοκή της δικαιοσύνης : "Για να σας δω τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο . Εμείς όταν θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Λιβανού, γιατί δεν μπορεί να μην το στείλει η κα Τουλουπάκη εμείς τα λύσαμε. Θα τα στείλουμε στη Δικαιοσύνη για να πάει κατευθείαν ο Τσακαλώτος στη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να μην πάει με κάποιον που λέει ότι έχω ηχογραφημένα που ο Τσακαλώτος ζητά μίζα μέσω συνεργάτη του. Για να σας δω τότε τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο. Κάτι μου λέει ότι πρώτος που θα βγει να τον υπερασπιστεί θα είναι το παλικάρι ο Πολάκης" είπε.

Όμως η ομιλία του κ. Γεωργιάδη είχε και χιούμορ όταν σε κάποια στιγμή προσπάθησε να τον διακόψει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου

«Ξέρω ότι η κ.Αυλωνίτου είναι πανέμορφη, πανάξια και χρησιμοποίησε τη διατριβή της η ΝΑΣΑ για να πάει στον Άρη. Έχει ανεβεί ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου μετά από αυτά που έμαθα. Μη με διακόπτετε λοιπόν γιατί ταράζομαι από αυτή τη διακοπή”.

Πολάκης: Να αλλάξει το Σύνταγμα

«Το πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis είναι ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα» τόνισε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Βενιζέλος και οι προκάτοχοί του έφτιαξαν έναν νόμο που να σας καθαρίζει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκοπήσατε τη χώρα και ένα μεγάλο μέρος της χρεοκοπίας οφείλεται στον χώρο της υγείας» τόνισε ο κ. Πολάκης και χαρακτήρισε «εμετικό» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επειδή οδηγεί σε παραγραφές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επετέθη επίσης με δριμύτητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις τιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, στις χρηματοδοτήσεις «ανύπαρκτων», όπως είπε, sites μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Harvard Project.

«Δεν σε κατηγορούν ότι γράφτηκες στο Harvard, αλλά ότι υλοποίησες το Harvard Project και τις επιθυμίες της Novartis» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Βενιζέλος για Novartis: Άνθρακες ο θησαυρός

Κατά της κυβέρνησης καταφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση για την Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την πρόταση ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν» ως την επιτομή του αλυτρωτισμού: «Η “Μακεδονία του Ίλιντεν” είναι ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως» και κάλεσε την κυβέρνηση «να διαβάσει ιστορία» και «να μην παίζει με κρίσιμα κεφάλαιά της».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι αρχίζει ο εφιάλτης της κυβέρνησης και σχολίασε: «Άνθρακες ο θησαυρός».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε ότι «Ο νέος Γαλιλαίος εμφανίστηκε προηγουμένως ενώπιον σας και είπε ότι “η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών… αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα”. Στρίβειν δια του αρραβώνος».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε έξοδο προς στο πουθενά και απόλυτη αβεβαιότητα», ενώ έκανε λόγο για παταγώδη κατάρρευση της «καθαρής εξόδου».

Επεσήμανε ότι η μόνη λύση για τη χώρα, είναι η διενέργεια εκλογών, σημειώνοντας πως «ο εκβιασμός των θεσμών δεν θα περάσει. Ο σφετερισμός της εξουσίας θα ανακοπεί».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει «άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της δικαιοσύνης» και τόνισε: «Έχετε υποστεί πολιτική, δικανική και ηθική ήττα».

Λοβέρδος:Σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων

Ως την τελευταία κοινοβουλευτική πράξη μιας ελεεινής πλεκτάνης και ενός σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε, αυτό γίνεται με τη θέση των «πολιτικών αντιπάλων» εκτός πολιτικής, με τη μετατροπή τους δηλαδή σε πρόσωπα που αφορούν τον ποινικό νόμο, κι όχι την πολιτική, κι όχι τη Βουλή κι όχι τα κόμματα. Προσέθεσε ότι πρόκειται για «ελεεινή πλεκτάνη», που «εμπεριέχει τα πλέον αποκρουστικά στοιχεία, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές και που θα μείνουν στην ιστορία ως ένα μαύρο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής».

Ο κ. Λοβέρδος, σημείωσε ότι σε αυτό το κεφάλαιο όμως, σήμερα γράφονται μόνο οι πρώτες του σελίδες, γιατί το κυρίως μέρος του θα γραφεί τις μέρες και μήνες όταν «θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων, που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη».

«Ήδη έχουμε μάθει πολλά. Για το ποιοι είναι οι μασκοφόροι ψευδομάρτυρες και το πώς εκβιάστηκαν ή δελεάστηκαν κάποιοι από αυτούς. Για την ύπαρξη στενότατης σχέσης με την υπόθεση Novartis ή με άλλες υποθέσεις κάποιων από αυτούς, για την ύπαρξη δηλαδή σχέσης με υποθέσεις, που καθιστά παράνομη τη χορήγηση σε αυτούς της προστασίας μέσω της ανωνυμίας. Ακόμη και για το πρόσωπο, μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου του 2015, που έπεισε τον αρχιερέα της πλεκτάνης, πως η υπόθεση Novartis δεν αφορά κατά κύριο λόγο γιατρούς, αλλά πολιτικούς, προκειμένου να φύγει το δημόσιο ενδιαφέρον από γιατρούς και τον ίδιο και να μεταφερθεί στους πολιτικούς. Και ο αρχιερέας πείστηκε πανεύκολα κι έδωσε τις σχετικές

Πηγή: skai.gr