Κλείσιμο

Κεραμέως: Αμέλεια ή δόλος η παράταση για αιτήσεις χρηματοδότησης στη ΓΓΕΤ;

«Γκρίζο» τοπίο πίσω από την παράταση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), υποπτεύεται η ΝΔ, με την τομεάρχη Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τρεις ακόμα βουλευτές του κόμματος να διερωτώνται εάν πρόκειται για αμέλεια ή η απόφαση υποκρύπτει δόλο.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ (Ν. Κεραμέως, Μ. Αντωνίου, Γ. Ανδριανός, Χ. Κέλλας), είναι το γεγονός ότι η παράταση αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας δύο εβδομάδες αφού είχε εκπνεύσει η αρχικά οριζόμενη καταληκτική προθεσμία κι ενώ η διαδικασία ήταν ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους πάνω από δύο μήνες.

Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί το επιχείρημα περί δυνατότητας οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής τους σε «όσους δυνητικούς δικαιούχους δεν μπόρεσαν 'λόγω προβλήματος' –όπως ισχυρίστηκαν – να ολοκληρώσουν την διαδικασία στην ώρα τους».

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, να εξηγήσει τους λόγους που δόθηκε η παράταση και να παραθέσει στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί κατά τη διάρκεια της αρχικής προθεσμίας και πόσες υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΓΓΕΤ απηύθυνε πρόσκληση για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας». Ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Μαρτίου 2018. Τελικώς, χθες 16 Απριλίου δόθηκε διήμερη παράταση στη διαδικασία έως αύριο Παρασκευή 18 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Βουλή