Κυρανάκης: Η γενιά του brain drain αξίζει να έχει δικαίωμα ψήφου

Στη σημασία της παροχής του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο που κατοικούν, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας BrainGain, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

"Τα χρόνια της κρίσης έχουν φύγει περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι από τη χώρα μας. Στην πλειοψηφία τους είναι μορφωμένοι και διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα, παρακολουθούν τις εξελίξεις και δηλώνουν σε έρευνες του BrainGain σε ποσοστό πάνω από 68% ότι θα επέστρεφαν άμεσα στη χώρα μας, ακόμη και με μικρότερο μισθό", ανέφερε.

"Θέλουν να έχουν λόγο, θέλουν να έχουν ψήφο γι' αυτά που συμβαίνουν εδώ. Δε θα θέλαμε ούτε σαν μια φωνή των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά ούτε και σαν Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα κομματικά. Αυτή η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί για όλες τις επόμενες κυβερνήσεις, για να ισχύσει σε όλες τις επόμενες εκλογές, γιατί είναι το αυτονόητο δικαίωμά τους", υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης.

"Αυτοί οι άνθρωποι αν πάρουν το αεροπλάνο, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Αυτό που λέμε είναι το απλό: Να μπορούν να ψηφίσουν από τη χώρα στην οποία ζουν και εργάζονται", τόνισε.

Πηγή: skai.gr