Κλείσιμο

Κατρούγκαλος: Στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο . Εκβιασμός για συντάξεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της μείωσης στις συντάξεις από το 2019 άφησε (και) ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εκβιάστηκε από το ΔΝΤ. «Τώρα είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο και όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν αργότερα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε πρόσθετα μέτρα λιτότητας χωρίς λόγο» δήλωσε.

«Ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, ο προϋπολογισμός καταγράφει πλεονάσματα, η προσωπική διαφορά στο νόμο προστατευόταν εσαεί, και ένας εκβιασμός που έγινε έξι μήνες μετά την υπογραφή του νόμου εκ μέρους του ΔΝΤ οδήγησε σε αυτή τη ρύθμιση» ανέφερε δε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη νέα μείωση στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019.

«Έχουμε έναν στόχο τον Αύγουστο (έξοδος από το μνημόνιο), και από εκεί και μετά όλα τα μέτρα λιτότητας, που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν αντικειμενική ανταπόκριση στα οικονομικά πρέπει να τα ξαναδούμε» σχολίασε στο κανάλι epsilon.

«Συγκρατημένα αισιόδοξος»

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για λύση, και σχολίασε ότι «η δέσμευση για την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ θα γίνει τώρα».

«Τα δύο ακανθώδη θέματα που έχουν μείνει στη διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά είναι το περίφημο erga omnes και για το αν θα υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση. Και για τα δύο αυτά θέματα επιμένουμε» είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, «επιδιώκουμε προφανώς στο πλαίσιο της θητείας μας λύση (σ.σ. για το Σκοπιανό). Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στο γήπεδο της άλλης πλευράς, αυτοί πρέπει να αποφασίσουν και στο πλαίσιο αυτό δεν μπορώ να πω ότι έχουμε τη συμφωνία στο τσεπάκι μας, αλλά έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση».
Πηγή: skai.gr