Τουλάχιστον 7 από τους 10 πολιτικούς την Παρασκευή στη Βουλή για Novartis

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν και αυτή τη φορά εαυτούς, προκειμένου να αναδείξουν τη «σκευωρία» που κατήγγειλαν εξ’ αρχής εναντίον τους, εμφανίζονται οι αναφερόμενοι στη δικογραφία της Novartis πολιτικοί, τους οποίους η κυβερνητική πλειοψηφία είχε παραπέμψει για προανακριτική εξέταση.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οι 7 εκ των 10 συνολικά θα τοποθετηθούν αυτοπροσώπως ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας την προσεχή Παρασκευή 18 Μαΐου, ενώ και ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ενημερώσει ότι θα αποστείλει σχετικό υπόμνημα.

Η Υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής λέγεται ότι έχει ήδη ενημερωθεί πως οι κ.κ:

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα παραστούν στην επικείμενη συνεδρίαση της Παρασκευής επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής και θα απευθύνουν ομιλία από το βήμα της Βουλής.

Εκκρεμεί ακόμη η οριστική απόφαση για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και εκείνη του Μάριου Σαλμά. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πάντως ότι ο αριθμός των προσώπων που θα προσέλθουν στην Ολομέλεια θα αυξηθεί.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά