Την Τετάρτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κατσίκης

Στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου καλείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, αναφορικά με τις δηλώσεις του με τις οποίες συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με το έγκλημα της παιδοφιλίας, συγκεντρώνοντας ομαδικά πυρά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησα για ομοφοβικές δηλώσεις και ρητορική μίσους απαιτώντας να τιμωρηθεί.

Την παραπομπή του κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, εισηγήθηκε επισήμως στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ο Πρόεδρος της Βουλής δρομολογώντας τι εξελίξεις.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα κρίνει βάσει των εξηγήσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ εάν θα του επιβάλλει τελικώς πειθαρχικές κυρώσεις, οι οποίες είθισται να αφορούν στην παρακράτηση του ? της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή που επιδεικνύει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και μπορεί να συνδυαστεί και με δεκαπενθήμερο αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής.

Οι αναφορές του Κωνσταντίνου Κατσίκη πάντως κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, είχαν προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, ενώ η εισήγηση του Νίκου Βούτση δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει νέες αναταράξεις στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ