Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει ο Βούτσης τον Κατσίκη

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αναμένεται να εισηγηθεί την προσεχή Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων, ο Νίκος Βούτσης, για την επιβολή πειθαρχικών ποινών για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και «ρητορική μίσους».

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα αλλά οι πληροφορίες θέλουν την παραπομπή Κατσίκη να είναι βέβαιη και το σχετικό κείμενο να έχει ήδη συνταχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα είχαν καταθέσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούν τον κο Κατσίκη για απαράδεκτες, ομοφοβικές και άκρως προσβλητικές αναφορές που παραπέμπουν σε ρητορική μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων, καθώς ο ίδιος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή στην Ολομέλεια είχε συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με το έγκλημα της παιδοφιλίας.

Παρότι η στάση του Κωνσταντίνου Κατσίκη είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για παραπομπή ενός βουλευτή του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για «τιμωρία» δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖα – ΑΝΕΛ.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά