Χαρακόπουλος: «Βασίλειο ζόφου» με κυβερνητική ευθύνη τα Εξάρχεια.

«Βασίλειο ζόφου» χαρακτηρίζει τα Εξάρχεια και «κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο» το Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή στην κυβέρνηση και καλώντας τον Νίκο Τόσκα να «λύσει» επιτέλους τα χέρια της αστυνομίας για να εφαρμόσουν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια και να απομακρύνουν οριστικά τα παράνομα και εγκληματικά στοιχεία.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Τόσκα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνει ότι η πρόσφατη διαμαρτυρία-καταγγελία εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής», καθώς το περιεχόμενό της «κάνει κάθε καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας να ντρέπεται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει μια από τις ιστορικότερες συνοικίες της Αθήνας».

Ο ίδιος επαναφέρει την ανάγκη εφαρμογής του νόμου χωρίς εξαιρέσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με δική της ευθύνη «το κράτος έχει αποσύρει τη δικαιοδοσία του εντός των ορίων των Εξαρχείων» και πλέον όπως σχολιάζει «η κατάσταση έφθασε στο μη παρέκει».

«Η στάση του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέναντι στις αιτιάσεις μας υπήρξε πάντοτε απαξιωτική, καθώς δεν αναγνωριζόταν ποτέ το ζήτημα των Εξαρχείων ως πραγματικό πρόβλημα. Οι σχέσεις με το πολιτικό περιθώριο, τις περίφημες “συλλογικότητες” και τα “δικά τους παιδιά” αποδεικνύονται ιεραρχικά υψηλότερα από την ασφάλεια των πολιτών και, ιδιαιτέρως, των κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων, καθώς και των γειτονικών συνοικιών», υπογραμμίζει αιχμηρά ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει κατά πόσο θεωρεί πραγματικά τα στοιχεία που παραθέτουν στην επιστολή τους οι κάτοικοι των Εξαρχείων, να ξεκαθαρίσει επίσης εάν υπάρχει εντολή προς την ΕΛ.ΑΣ να μην εισέρχεται εντός των Εξαρχείων, καθώς και αν προτίθεται μετά την επίμαχη επιστολή να «λύσει» τα χέρια της αστυνομίας.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: ΕΛΑΣ