Στις 18 Μαΐου στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για το πόρισμα της Novartis

Την Παρασκευή 18 Μαΐου ορίστηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων κατόπιν προτάσεων του Νίκου Βούτση, η συνεδρίαση θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – που η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει ως «ολοκλήρωση της σκευωρίας» - η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τα 10 αναφερόμενα στη δικογραφία πολιτικά πρόσωπα και συνεπώς ο φάκελος θα επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Αναφορικά με το αίτημα της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την «ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές», ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να διεξαχθεί στις 22 ή 23 Μαΐου.

Στη σχετική επιστολή η κα Γεννηματά ζητούσε πρόωρες εκλογές και κατηγορούσε την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, καταλογίζοντάς της ότι λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο την πολιτική της επιβίωση ενώ δεσμεύει τη χώρα με επώδυνες δεσμεύσεις για το μέλλον.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis