Ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

Το χτίσιμο ενός νέου κράτους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ώστε πλέον να εξαλειφθεί το κομματικό κράτος και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, ανακοίνωσε μέσα από το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε για αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και των υψηλών εργοδοτικών εισφορών που οδηγούν άξια στελέχη του κλάδου στο εξωτερικό, στελέχη που οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος θα μιλήσει επίσης στο συνέδριο, για τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην προέδρου του διαστημικού οργανισμού Σταμάτη Κριμιζή.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τρέξει ούτε ένα έργο ψηφιακής πολιτικής.

Ακόμα και τώρα, είπε, τα ηλεκτρονικά συστήματά του Δημοσίου είναι «τυφλά» την ώρα που η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο τσακίζει τους Έλληνες σε φόρους και την ίδια ώρα να μην κάνει τίποτα για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια ώστε να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για καθυστέρηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν είναι ψηφοφόροι του οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε για πρώτη φορά  σχέδιο επτά σημείων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης