Τσίπρας: Η έξοδος από τα μνημόνια θέτει τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους βάζει τις διαχωριστές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκτενές άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου ότι η Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση.

Επίσης, σημειώνει ότι σήμερα είναι η πορεία της οικονομίας που δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο, όσο όμως και τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά την πολυετή κρίση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η ρύθμιση του χρέους συνιστά μία απολύτως κρίσιμη παράμετρο, ώστε η χώρα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στις μέρες που ζήσαμε από το 2010.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr