Γεννηματά: Καμία ενημέρωση για το σχέδιο μετά τη λήξη του προγράμματος

Πυρά στον πρωθυπουργό ότι έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και τα κόμματα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχέδιο της κυβέρνησης για μετά τη λήξη του προγράμματος, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για εκλογές.

Όπως τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το αν η χώρα πορεύεται σε ασφαλή έξοδο από την κρίση και πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και για το πως και για το ποιόν εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στην έξοδο. 

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν μια αξιόπιστη κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η κα Γεννηματά είπε ακόμα πως πρέπει να ανοίξουν όλα τα κόμματα τα χαρτιά τους με τις προτάσεις τους, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι έχει και εκείνη επιλέξει να προχωρήσει σε εκλογές μέσα σε τοξικό κλίμα, στέλνοντας έτσι αρνητικά μηνύματα σε εταίρους, αγορές και επενδυτές.

Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένη, τόσο από τη στάση της κυβέρνησης που κάνει τα πάντα να παραμείνει στην εξουσία, όσο και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία τώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας, δεν ζητά άμεσα εκλογές και παραπέμπει στο φθινόπωρο, αφήνοντας τον κ Τσίπρα - εν λευκώ- να καθορίσει τις εξελίξεις.

Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν μπορώ να κάθομαι να περιμένω τις εξελίξεις, τόνισε η κα Γεννηματά.

Δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με όλους και όλοι θα πρέπει να δεσμευθούν πάνω στη βάση μίας προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το χαρακτήρισε κατ’ επίφαση προοδευτικό καθώς το παιδί μπαίνει σε λογική δημοπρασίας για να ολοκληρωθεί η αναδοχή.
  
Όπως είπε ζήτησαν βελτιώσεις, φαίνεται ότι γίνονται δεκτές και αν γίνουν έτσι τα πράγματα εμείς κατευθυνόμαστε ότι θα το ψηφίσουμε.

Για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

Να περιμένουμε πρώτα τη διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος πριν το συνδέσουμε με την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, είπε επίσης η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι την ανησυχεί η κλιμακούμενη επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας και την ανησυχεί και η διγλωσσία και η αμφισημία τς κυβέρνησης ακόμα και στα εθνικά θέματα.
Πηγή: skai.gr