Σε εξέλιξη η επίσκεψη Τσίπρα στη Λήμνο

Στη Λήμνο, στο δημαρχείο στη Μύρινα, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την έναρξη της συνάντησης, με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν ότι έχουν καλυφθεί τα κενά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.




Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθως θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.




Εν τω μεταξύ, σε φρούριο έχει μετατραπεί ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού ο οποίος θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου.

Στη Λέσβο αναμένεται να βρεθούν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, με 170 άνδρες, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται και άλλοι 100 αστυνομικοί, άνδρες των τοπικών δυνάμεων Λέσβου και Χίου.

Στο νησί έχουν μεταβεί επίσης, 40 άτομα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Πάνω από το νησί θα υπερίπταται ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών επαφών του.

Κάτοικοι και φορείς σε Λέσβο αλλά και Χίο έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες. 

Ζητούν την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων.
Πηγή: skai.gr