Γεννηματά: Πρόωρες εκλογές πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές

Διαβάστε την επιστολή της Φώφης Γεννηματά 

Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για τη μεταμνημονιακή εποχή, ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννήματα. Ζητά επίσης τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα της μεταμνημονιακής περιόδου.

"Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον, απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις" αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα, υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μια δίνει σε αυτή την Εθνική Γραμμή. Για το πως αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας. Η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα.

"Γι αυτό το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιούς θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία" επισήμανε.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά χρονική λήξη του τρίτου -και πλέον επώδυνου- μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κάθε άλλο παρά συνεπάγεται αυτόματα την έξοδο από την κρίση.

"Μπορεί η Κυβέρνηση να προπαγανδίζει την "καθαρή έξοδο", αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι διαφορετική γιατί δεν νοείται ''καθαρή έξοδος'', με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης" σημειώνει η κ. Γεννηματά. 


Πηγή: skai.gr