Κουβέλης: Τη δεδομένη στιγμή το θέμα των φρεγατών ήταν ανοιχτό

Στο ζήτημα των χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών επανήλθε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για δηλώσεις, οι οποίες - τη δεδομένη στιγμή και μετά τη δημοσιότητα που δημιουργήθηκε - ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα.

Είπε επίσης ότι το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών καθώς «η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών, τόνισε πως η δήλωσή του επί του θέματος είχε σχέση με κάποιο δημοσίευμα.

«Είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», κατέληξε.


Πηγή: skai.gr