«Ναι» των φορέων σε αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια

Μέγιστος στόχος "κανένα παιδί σε ίδρυμα", τόνισαν οι περισσότεροι στηρίζοντας την επιλογή Φωτίου. Η συντριπτική πλειοψηφία υπογράμμισε ότι αυτό που κρίνεται είναι η καταλληλότητα ενός ζευγαριού κι όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του.

Στο πλευρό της Θεανώς Φωτίου για το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, στρατεύτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων στη Βουλή, αδειάζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τελούν σε «αντάρτικο» απαιτώντας την τροποποίηση της επίμαχης ρύθμισης του νομοσχεδίου .

Κοινός παρανομαστής των τοποθετήσεών τους ήταν πως επιδιωκόμενος στόχος είναι η μετακίνηση των παιδιών από τα ιδρύματα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον όπου θα λάβει αγάπη και σωστή φροντίδα, επισημαίνοντας ότι αυτό που κρίνεται σε κάθε περίπτωση είναι η καταλληλότητα των υποψήφιων γονιών και όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

«Κανένα παιδί σε ίδρυμα είναι ο στόχος», τόνισε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών, ενώ ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, χαρακτήρισε τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν «άνευ νοήματος», αφήνοντας υπαινιγμούς περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού.

Ο ίδιος, δε, επικαλέστηκε διεθνείς έρευνες σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται ότι η φροντίδα παιδιών από ομόφυλο ζευγάρι δεν επηρεάζει αρνητικά την ψυχική του υγεία ή την κοινωνική του ευεξία ούτε καθορίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Σε άγνοια απέδωσε τις έντονες διαφωνίες βουλευτών με το επίμαχο άρθρο 8 και ο εκπρόσωπος των Παιδικών Χωριών SOS. Διαπίστωσε ότι ανάλογη σύγχυση επικρατεί και στην κοινωνία και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε την προώθηση καμπάνιας αναφορικά με την έννοια της αναδοχής και των διαφορών της από την υιοθεσία – πρόταση την οποία στήριξε μεγάλη μερίδα των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ψύχραιμη και ισορροπημένη τοποθέτηση του Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας, Θεόδωρου Παπαγεωργίου, ο οποίος διατύπωσε μεν ανοιχτά τη διαφωνία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με το επίμαχο άρθρο 8, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή σχετίζεται με το Σύμφωνο Συμβίωσης γενικότερα το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά η Εκκλησία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι τυχόν διάκριση ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια θα σημάνει αυτομάτως την ευρωπαϊκή καταδίκη της χώρας μας.

«Είτε θα απαγορευτεί για όλους. Είτε θα επιτραπεί για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποσαφηνίζοντας ότι οι αντιρρήσεις της Εκκλησίας βασίζονται στους φόβους για bulling στο σχολικό περιβάλλον και την ανωριμότητα της κοινωνίας για τέτοιες ρυθμίσεις και όχι στην ηθική ή την εντιμότητα των ομοφυλόφιλων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι γονέων από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαιρέτισαν το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι πάει τη χώρα ένα βήμα μπροστά και επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη για τις καλές τους προθέσεις και τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο», σχολίασε ότι συζήτηση για τη δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς αδικεί το νομοσχέδιο, αλλά το ίδιο το νομοσχέδιο αδικεί τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αφού τους δίνει το δικαίωμα να είναι «λίγο γονείς» άλλων παιδιών και όχι γονείς των δικών τους παιδιών αφού τους απαγορεύεται η από κοινού φροντίδα.

«Δεν ήρθαμε να πάρουμε τα παιδιά του κόσμου. Έχουμε δικά μας παιδιά», τόνισε.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: θεσμοί