ΝΔ: Κόλαφος για τον Παππά οι καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή για τον ΕΛΔΟ

Απαντήσεις από τον Νίκο Παππά για τις σοβαρές καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Σταμάτη Κριμιζή, ζητά η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Σταμάτη Κριμιζή, τόνισε ότι «οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά».

Σύμφωνα με την κα Ασημακοπούλου, ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

«Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;» διερωτάται η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην παραίτηση Κριμιζή

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την παραίτηση και τις καταγγελίες του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή για αδιαφάνεια, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά να απαντήσει.

«Ο Υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα. Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο Υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;», καταλήγει. 

Η ανακοίνωση του ΨΗΠΤΕ για την παραίτηση Κριμιζή

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ευχαριστεί τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Σταμάτη Κριμιζή, για τη σύντομη παρουσία του στο Δ.Σ. του ΕΛΔΟ. 

Παράλληλα, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνει την ταχύτητα κατά την οποία ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΔΟ αξιολόγησε και έκρινε την προσπάθεια για υλοποίηση μιας συντονισμένης στρατηγικής στον τομέα του διαστήματος.

Το ΨΗΠΤΕ ενημερώνει ότι τη θέση του καθηγητή κ. Κριμιζή αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Η απάντηση του ΨΗΠΤΕ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Απαντώντας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το ΨΗΠΤΕ τονίζει ότι «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».

Επιπλέον, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνει ότι «δηλώνουμε υπερήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα».

«Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα» καταλήγει το ΨΗΠΤΕ. 






Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ