Δρίτσας: Τίμιο το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Προανακριτική Novartis

«Είναι τίμιο πόρισμα, έντιμο και όχι προπαγανδιστικό», αντιτείνει ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, Θοδωρής Δρίτσας, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τις πορισματικές τους θέσεις, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί μετατροπής «εαυτών και Επιτροπής σε όργανα της εξυφανθείσας από την κυβέρνηση σκευωρίας» που εξαπολύουν ΝΔ και ΔΗΣΥ.

Ο ίδιος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ισχυρίστηκε ότι η εργασία που έγινε από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην Επιτροπή ήταν με μεγάλη υπευθυνότητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα και διαβεβαίωσε ότι «τα γεγονότα και ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής, διαψεύδουν ισχυρισμούς ότι η Επιτροπή ενεπλάκη με χαρακτηριστικά σκευωρών».

Μάλιστα ο κος Δρίτσας κατηγόρησε από την πλευρά του τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ομαδική τους αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής, δηλώνοντας εξοργισμένος, καθώς όπως υπογράμμισε έχουν καθήκοντα ανακριτή και η απουσία τους ιδίως από τη σύνταξη της τελικής πορισματικής έκθεσης συνιστά «κατάντια και προσβολή απέναντι στο κύρος του Κοινοβουλίου».

Της απόφασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί αναρμοδιότητας της Βουλής να διερευνήσει τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας - υπό την επίκληση νομικών απόψεων, σύμφωνα με τις οποίες οι πράξεις αυτές δεν συνδέονται αποκλειστικά με το «κατά την άσκηση των καθηκόντων» - υπεραμύνθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, καταλογίζοντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι «αρνηδισικούν».

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει κι εκείνος τις επικρίσεις περί «σκευωρίας» και «πολιτικών σκοπιμοτήτων», σχολίασε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εργάστηκαν υπό καθεστώς γενικευμένης απιστίας με αποτέλεσμα οποιαδήποτε επιλογή τους να αντιμετωπίζεται ως τακτικισμός, ενώ όπως ισχυρίστηκε «το πόρισμά μας θέλαμε να είναι σύμφωνο με τους νόμους και το Σύνταγμα».

Ως προς τη διήμερη παράταση που ζητήθηκε από τον κο Δρίτσα για την κατάθεση του οριστικού πορίσματος της Επιτροπής και προκάλεσε σχόλια περί «αμηχανίας και κωμικότητας», ο ίδιος το απέδωσε σε προσπάθεια καλύτερης επεξεργασίας του κειμένου και αναμονής των πορισματικών θέσεων των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, οι οποίες εκκρεμούν.

Σε κάθε περίπτωση η Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis έχει προγραμματιστεί να κατεβάσει αυλαία την προσεχή Πέμπτη στις 17.00 το απόγευμα.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr