Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά των 10 που ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναδοχή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ζητά από όσους έχουν ενστάσεις αναφορικά με το νομοσχέδιο που εξισώνει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στον τομέα της αναδοχής «να κάνουν ένα βήμα πίσω».

Στην ανακοίνωσή της η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος υπεραμύνεται του νομοσχεδίου που έχει θέσει για συζήτηση η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου τονίζοντας πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί «μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.

Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω
».

Σημειώνεται πως μεταξύ των 10 βουλευτών που αντιτίθενται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Μπόλαρης, Ντζιμάνης, Βέττας, Παραστατίδης, Σηφάκης, Γεννιά, Μιχελογιαννακης (είχε εκφράσει δημόσια σε τηλεοπτικό αέρα την αντίθεσή του).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρωτοβουλία ανήκει στο κ. Ουρσουνίδη ενώ επίσημα κάποιο κείμενο δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

Σημειώνεται πως από τις 14:00 το μεσημέρι οι συγκεκριμένη βουλευτές είχαν συνάντηση με την κα. Φωτίου προκειμένου να τις εκφράσουν τις ενστάσεις τους με πηγές να αναφέρουν πως οι ενστάσεις έχουν να κάνουν «με ανακολουθία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα καθώς προεκλογικά είχε τονιστεί πως δεν θα υπάρξει άνοιγμα στο ζήτημα της τεκνοθεσίας».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης