Μητσοτάκης: Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων

Στο συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» μίλησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς, καλύτερες απολαβές και καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης. Θέλουμε τις επενδύσεις για να αποκλιμακώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά».

Αναφορικά με το τι χρειάζεται σήμερα η χώρα μας προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «η χώρα χρειάζεται μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν το έχω ακούσει ποτέ από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο εύκολος διαχωρισμός μεταξύ κακού κεφαλαίου και καλού εργαζόμενου, πάνω στον οποίον πάτησαν οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις τον 20ο αιώνα, σήμερα έχει ξεπεραστεί. Οι καλές επιχειρήσεις δημιουργούν καλές θέσεις απασχόλησης με πρόσθετα κίνητρα για να προσελκύσουν τα καλά στελέχη».

Σε ερώτηση αναφορικά με την βιομηχανία και τις σημερινές ανάγκες της ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «η βιομηχανία χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια. Χρειάζεται διευκόλυνση στην αδειοδότηση, συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε οργανωμένους χώρους και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος της».

Τέλος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το σχεδιασμό του κόμματός του για την επόμενη ημέρα στις επενδύσεις στη χώρα μας σημείωσε: «μόνο η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων. Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, θα απλοποιήσουμε τη γραφειοκρατία και περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους & να φροντίζετε το περιβάλλον».
Πηγή: skai.gr